Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Snel inschrijven

Search our Site

Behendigheid (Agility)
U kunt bij onze vereniging behendigheid gaan doen met een hond die minimaal 1 1/2 jaar oud is, goed luistert, zodat u los met hem kunt werken en de EG2 cursus doorlopen heeft.
U begint met de cursus ‘Aanleren toestellen’, in deze cursus leert u de basis.
Er wordt gestart met het nemen van 1 sprong, maar al snel volgen er 3 sprongen achter elkaar. De lat ligt in deze cursus nog laag.
De tunnel, eerst heel kort en daarna op volle lengte en de raakvlakken (kattenloop en schutting) worden aangeleerd.  Er wordt gestart met de slalom aan te leren dmv de channel-wires.

Daarna komt de ‘Beginners ’ cursus. De slalom (paaltjes) worden verder aangeleerd, de channel-wires afgebouwd. Ook komt in deze cursus de oxer, muur en wip aan de beurt.
Er wordt gestart met het leren van eenvoudige wissels en er worden kleine eenvoudige parcoursen gelopen. Ook wordt er toegewerkt naar de uiteindelijke spronghoogte.

Als de combinatie (hond-handler) eraan toe is mag deze doorstromen naar de ‘gevorderde’ groep. Op aanwijzing van de instructeur stroom je door naar de ‘Gevorderde’ groep.
We proberen de gevorderde groep zo goed mogelijk op niveau in te delen. De honden in deze groep beheersen alle toestellen en de handlers zijn in staat om een parcours te lopen. Verschillende wissels worden aangeleerd, verschillende manieren van handlen uitgelegd en hoe u zo snel en efficiënt mogelijk met de hond een parcours kan lopen.

Op uitnodiging van de instructeur kunnen cursisten uit de ‘Gevorderde’ groep gevraagd worden om in het ‘Wedstrijdteam’ te komen trainen. Je kan je daar nog verder ontwikkelen om wedstrijden te gaan lopen.

De doorstroming naar een volgend niveau gebeurt altijd op aanwijzing van de instructeur.


Heb je vragen over de cursussen? Onze vereniging? Problemen met de hond?
Neem contact met ons op! of bel ons op 06 - 39 53 26 73

Login