In VEG cursus leren we de hond oefeningen steeds preciezer en sneller uit te voeren. Daarnaast gaat de moeilijkheidsgraad van alle bekende oefeningen omhoog en leren we ook een aantal nieuwe oefeningen aan zoals vlak apport, het vak en zit tijdens volgen.
Ook is het voor sommige combinaties fijn om eerst de VEG-cursus te volgen, voordat er voor een sport gekozen wordt. Sommige combinaties zijn er nog niet aan toe om in de sport voornamelijk los van de riem te kunnen trainen of weten nog niet welke sport ze leuk vinden om te kiezen. En uiteraard zijn er ook combinaties die het heerlijk vinden om lekker te blijven oefenen en bezig te zijn met uitbreiding van nieuwe oefeningen en duur van concentratie zonder zich te willen richten op een bepaalde tak van hondensport. De afwerking van de oefeningen wordt steeds belangrijker. Alle oefeningen moeten netjes worden uitgevoerd en de instructeur zal u dus steeds meer gaan wijzen op onvolkomenheden en slordigheidjes. De kunst van de afwerking ligt vooral in het consequent zijn en het alleen belonen voor een goede uitvoering van de oefening.
Hoewel we dus veeleisender worden in de uitvoering van de oefeningen is het nog steeds de bedoeling dat het plezier van u en uw hond bovenaan staat.
Een blije, vrolijke hond is veel beter te motiveren dan een gelaten, onrustige of zelfs angstige hond. De instructeurs hebben tal van mogelijkheden om de lessen aantrekkelijk en afwisselend te houden zodat u met plezier naar onze cursusavonden zult komen.
De VEG-cursus wordt afgesloten met een verenigingsexamen. De VEG is de laatste cursus die wij in onze reeks van verenigingsgehoorzaamheidscursussen geven. 

Wilt u verder in de gehoorzaamheidsport en/of wilt u wedstrijden gaan lopen, dan kunt u een officiële FCI-obedience cursus volgen die voldoet aan de nationale en internationale richtlijnen voor de wedstrijdsport. Voor het actuele cursusaanbod kunt u terecht op de website.