Hoopers is een leuke sport die geschikt is voor mensen en honden van alle leeftijden. Hoopers is een leuke sport die geschikt is voor mensen en honden van alle leeftijden.
Van oorsprong komt het uit Amerika waar het gedaan word met honden die nog te jong zijn voor behendigheid of te oud zijn om nog mee te kunnen doen aan behendigheid.
Er word vaak gezegd dat deze sport voor honden en of mensen is die minder mobiel zijn. Niets is minder waar! De sport is erg in opkomst en de wedstrijden worden ook steeds drukker bezocht en groter.

Het is de bedoeling dat je in een vak van 2 bij 2 blijft staan of achter een lijn blijft en je hond op afstand stuurt door “hoops”, tunnels om tonnen en door gates.
Je hond moet heel erg zelfstandig werken en goed letten op de commando's en gebaren van de handler.
Alle toestellen worden apart aangeleerd en er word gebruik gemaakt van een target. De toelatingseis om mee te mogen doen is een EG2 diploma.

Er lopen meerdere honden tegelijk los dus het is heel fijn als je hond bij je blijft en omdat het vooral geestelijk heel intensief is voor de hond zijn de lessen een half uur.